Tanaan on mun hartaasti odottamani vapaapaiva. Oon Sao Paolossa brassiliiderin kanssa sen kampassa. Se edustaa toista chapteria, mutta asuu taalla. Lahdettiin eilen illallisen jalkeen. Kysyin lapsilta, tuleeko niilla ikava mua, kukaan ei tunnustanut, mutta kun kavin sanomassa heiheit, tarrautuivat kylla aika tiukasti. Saa nahda, miten parjaavat. Hyvin varmaan, ainoa ongelma saattaa tulla kielen kanssa, koska nyt tehdaan koko ajan aktiviteettaja, joiden jalkeen keskustellaan. J:n englanti on tosi hyv, mutta en tieda jaksaako se tulkatata koko aikaa kaikkea.

Leiria on nyt jaljella viikko. Aika on mennyt toisaalta tosi nopeasti, mutta toisaalta tuntuu, etta oltais oltu matkassa jo kuukausia. Juteltiin muutama paiva sittenm kotiinpaluusta lasten kanssa. Ne on osittain innoissaan siita, etta ollaan tulossa kotiin ja ne nakee perheensa, mutta toisaalta niita harmittaa, etta joutuvat eroamaan kavereistaan.

Perheviikonlopun jalkeen etenkin tytot on laajentaneet kaveripiiriaan. On ilahduttavaa nahda esim. A.K:n hengaavan italialaistytotn kanssa (joka muuten on A.A:n mielitietty....). R. oli viikonlopun lopulta neljan muun tyton kanssa, kun niiden isantaperhe ei ollukaan pystynyt ottamaan niita. Hauskaa oli ollut jokaisella, kaiki kertoivat kilpaa, mita kaikkea perheiden kanssa oltiin tehty ja mita lahjoja kukin on saanut.

Sunnuntaina meilla tulee olemaan shopping day, kaikki odottavat sita jo innolla. Lapset tahtovat paasta tuhlaamaan rahansa, jokaisella on mieleton lista sita, kenelle akikille haluavat vieda tuliasia. Sielta saatttaa tulla sitten kaikkea vahan oudompaakin salaa...

Meilla on tosi hyva lapsiporukka kasassa. Ryhma on suurimmilta osin kovin kypsa, mutta sen huomaa, etta perati 9 vai 10 leirilaista on jo 12 v. Siina on aika iso ero 10 vuotiaisiin, joita on kolme. Tyttokaverit ja poikakaverit ovat kovasti pinnalla, ei meidan delegaatiossa tosin, mutta muilla.

Nyt aivot lyo tyhjaa, jos jotain tulee mieleen, kirjoitan kohta, kun se nyt on mahdollista! Vasy on ihan infernaalinen eika tilanneole ainakaan paranemassa loppuakohden. Eli neljan innokkaan lapsen seurassa suomeen saapuu kaveleva ruumis...